Ville Ylikahri

Yrjönkadun uimahallin pitäisi olla auki myös kesäisin

Tein viime viikolla kaupunginvaltuustossa aloitteen siitä, että kaupunki pitäisi jatkossa Yrjönkadun uimahallin auki myös kesäisin tai ainakin lyhentäisi kesätaukoa. Nythän halli suljetaan jo toukokuun alussa ja avataan vasta elokuun lopussa. Aloite löytyy verkkosivultani.

Aloite herätti paljon keskustelua Facebook-seinälläni ja muuallakin. Moni piti aloitetta tervetulleena. Halli on tärkeä liikuntapaikka monelle ja moni käy nauttimassa paikan kylpylätunnelmasta. Erityisesti naisilta tuli viestiä, että hallissa käy paljon naisia, jotka eivät eri syistä halua käydä ”sekahalleissa”.

Keskeisin pohdinta liittyi siihen, onko Helsingissä tarvetta uimahalleille kesäaikaan. Kyllä on. Kaikki maauimaloissa käyvät tietävät, että ne ovat usein aivan täynnä ihmisiä ja uintiradoilla on paha tungos. Helsingissä on viimeksi avattu uusi uimahalli vuonna 1999, kun Mäkelänrinteen uintikeskus avattiin. Sen jälkeen Helsinki on kasvanut yli 50 000 uudella asukkaalla. Kestää vielä vuosia, että Jätkäsaaren bunkkeriin avataan uusi uimahalli.

Sain myös viestin henkilöltä, joka oli tehnyt taidehistorian gradunsa Yrjänkadun uimahallista. Hän tiesi kertoa, että hallin valmistuttua se oli auki myös kesäisin. Kesäaukioloa puolustaa myös se, että Yrjönkadun uimahalli on turistien suosiossa. Helsingissä eletään todellista saunabuumia, kun turistit käyvät ihastelemassa Löylyä, Allasta ja Kulttuurisaunaa. Samaan sarjaan kuuluu Yrjönkadun historiallinen interiööri ja puulämmitteinen sauna. Varsinkin elokuun aukioloa voi hyvin perustella turismin tukemisella.

Yrjönkadun uimahalli on tuntunut olevan Helsingin liikuntaviraston tärkeysjärjestyksessä varsin häntäpäässä. Toivon, että Helsingin vastavalittu liikuntajohtaja Tarja Loikkanen-Jormakka näkee hallin potentiaalin ja alkaa kehittää sitä uudella otteella. Jos kesäaukiolo vielä mietityttää liikuntatoimea, voisi hallin vuokrata kokeilumielessä ulkopuoliselle taholle kesäksi ja katsoa, riittääkö kävijöitä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"ja moni käy nauttimassa paikan kylpylätunnelmasta" :)

Olen viimeeksi käynyt siellä 80-luvulla ja sen jälkeen en enää ole halunnut mennä niiden nauttijoiden seuraan. En tuomitse mitään kansanryhmää enkä tiedä onko paikan meno muuttunut niistä ajoista, mutta jos ei, niin olisi parempi, että paikan meininki ilmoitettaisiin tulijoille jo ulko-ovella.

Toimituksen poiminnat